PDA

View Full Version : How?

oliveRR
03-02-2007, 23:23
Pozdrav ekipa,imam 318i,i nikad nisam driftao pri vecoj brzini od 40 km/h,a i to je bilo nekih 10ak metara max,neusudim se,a i mislim da imam preslab auto!!!

Zato moze jedno pitanje!?!

Kako izvuc max za drift mojim autom,i jel moguce uopce se upustat u to s nekom veccom brzinom?80ak km/h
S obzirom na konjazu auta...

Hvala

FormatX
03-02-2007, 23:42
Pozdrav ekipa,imam 318i,i nikad nisam driftao pri vecoj brzini od 40 km/h,a i to je bilo nekih 10ak metara max,neusudim se,a i mislim da imam preslab auto!!!

Zato moze jedno pitanje!?!

Kako izvuc max za drift mojim autom,i jel moguce uopce se upustat u to s nekom veccom brzinom?80ak km/h
S obzirom na konjazu auta...

Hvala

nije sve u konjazi (al opet cini mi se da je malo), nisam toliko strucan za bmw, ali mislim da bi ti najvise pomogla dobra spera(LSD) i bolji/bolje podesen ovjes

da vidimo sta ce reci majstori BMWici

oliveRR
04-02-2007, 01:03
Sta mislis pod bolje podesenim ovjesom?
Tvrdji?

Ma slabo je proba sam al malo je to ks,a 1400kg auto

m3 power
04-02-2007, 12:22
a sta fali driftu s 40 kmh pa i to je gust, a sto se tice vecih brzina mislim da bi trebo prije ovjes sredit i nabavit speru. i nemas preslab auto za pocetnika i on ide ljepo u bok samo je potrebno malo vise znanja u tom slucaju, a sve je stvar vjezbe.

ciccio-75
04-02-2007, 17:39
nije ti preslab auto,pa moj ima 130 konja i 900 kila,nego ti lijepo sacekaj kisu i nadji veliki parking i treniraj,jako je zabavno i kad driftas na 30km/h
al sigurnost prije svega i pamet u glavu ;D
u driftu je bitna tehnika a ne snaga auta,pa pogledaj malo d1 imas monstrume nissane sa nekoliko 100-tina konja a imas i onu malu toyoticu ae86 kojas ih bez problema prati u stopi i drze se vrata uz vrata kroz zavoj :)

Tikky
04-02-2007, 17:42
Treba uvijek krenut s malim brzinama, da se navikneš na auto, na bok, brzina će ti sama doć s vremenom, treba za takav auto birat podloge, da bude čim više skliska(kiša, snjeg), može se i bez speere, ali ipak je puno glađe s njom, jasno tvrđi je bolje.
Mislim da ti Zax može reći više, on je krenuo sa 316-ticom, ima čak i dobre filmiće s njom.

BeX
05-02-2007, 00:27
nije ti preslab auto,pa moj ima 130 konja i 900 kila,nego ti lijepo sacekaj kisu i nadji veliki parking i treniraj,jako je zabavno i kad driftas na 30km/h
u driftu je bitna tehnika a ne snaga auta,pa pogledaj malo d1 imas monstrume nissane sa nekoliko 100-tina konja a imas i onu malu toyoticu ae86 kojas ih bez problema prati u stopi i drze se vrata uz vrata kroz zavoj :)

sve tocno, jedino mala toyotica u D1 nema stock motor i stock konjazu, a bome ni ovjes...
http://www.goodyear.co.jp/d1grandprix/2004/img/rd7_photo01.jpg

ZaX
05-02-2007, 09:53
Skini drift bible, pogledaj dio o braking driftu (miata mx5 mislim daje auto za primjer).
Nađi veliki parking. Zaleti se u drugoj brzini do 80-90, koči jako da prebaciš masu na prednje kotače, pusti kočnicu, cimni volan lijevo pa desno i zatim lagano koči da se auto zanese.
Driftat ćeš bez da ti treba papučica gasa ako sve dobro napraviš.
Jednom kad to uspiješ i probiješ trakciju zadnjih kotača ne treba ti velika snaga da nastaviš drift još neko vrijeme dok auto ne uhvati grip.

Onda počni koristiti ručnu kočnicu da iniciraš slide, pa dalje sa gasom.
Pa probaj isto to ali da kočiš motorom. Sve su to tehnike..
Jedini preduvjet ti je da imaš dobre gume naprijed. Tako sam ja počeo sa bmw-om. Kvačilo je bilo spaljeno pa nisam mogao ni zavrtiti kotače.

LP

ZaX

oliveRR
07-02-2007, 23:45
Problem je u tom sto imam i dobre gume nazad ::)

OK ekipa hvala vam,kad stignem probat cu,idem se sad mislit di cu to izvest ;)

HVALA

zadro_st
09-02-2007, 11:08
Sve se može kad su ti zadnje gume groblje :) ....e da kako su mene učili ovi bemwejaši nemoj da ti je profil gume prevelik primjer 195/65/15 jer se onda guma uvija i nebi u bok da je moliš..meni je na 316i sad iza 215/40/16 ide ka blesava u bok.....p.s. čekaj kišu pa vježbaj sa ručnon tako san i ja naučija....

Kas
13-02-2007, 22:13

sve tocno, jedino mala toyotica u D1 nema stock motor i stock konjazu, a bome ni ovjes...
http://www.goodyear.co.jp/d1grandprix/2004/img/rd7_photo01.jpg

A monstrumi imaju serijski ovjes i motor. ???

BeX
18-02-2007, 01:34
Kas nemoj se odma uvredit nemam ja nist protiv toyotice-moj favorit
a nemaju ni oni stock nista
"u driftu je bitna tehnika A NE SNAGA auta,pa pogledaj malo d1 imas monstrume nissane sa nekoliko 100-tina konja a imas i onu malu toyoticu ae86 kojas ih bez problema prati u stopi i drze se vrata uz vrata kroz zavoj" a kao mala toyotica nema nekoliko stotina konjica ;)

BeX
18-02-2007, 01:50
ma haci je zakon

ciccio-75
18-02-2007, 11:40
Kas nemoj se odma uvredit nemam ja nist protiv toyotice-moj favorit
a nemaju ni oni stock nista
"u driftu je bitna tehnika A NE SNAGA auta,pa pogledaj malo d1 imas monstrume nissane sa nekoliko 100-tina konja a imas i onu malu toyoticu ae86 kojas ih bez problema prati u stopi i drze se vrata uz vrata kroz zavoj" a kao mala toyotica nema nekoliko stotina konjica ;)
kad smo kod toga pa hachy ima upola snage koliko i s13 il s14,hachy je jako lagan a na D1 ima oko 200 konja,mislim da nema puno vise ;D (i atmosferski motor,a ne turbo)i to je velika razlika >:D

Kas
18-02-2007, 17:36
Ima hachija i turbo, u biti, kompresor, i to serijski, tip motora 4A-GZE

To je klasični 4A-GE, 16 V, sa kompresorom preko remenice. Serijski oko 160 Ks, sa promjenom remenice oko 180 Ks

Nadalje, postoji i verzija 4A-GE motora sa 20 ventila, 5 po cilindru, silver top i black top, iz novijih Corolla, mislim da su AE 101 i AE 111, snaga oko 160 Ks na 7800 okretaja.

To je od orginalnih Toyota motora šta se ugrađuje ( uz klasični 4A-GE red top iz AE 92 koji je malo konstrukcijski poboljšan i pojačan u odnosu na orginalni blue top iz Hachija)

Također, ugrađuju se i Nissanovi CA18DET i CA20DET uz ozbiljna pojačanja na šasiji.
Mislim da snaga motora u Hachiju ne prelazi oko 250 Ks što u kombinaciji sa vrlo laganom šasijom daje dobar rezultat.

ciccio-75
18-02-2007, 22:10
Ima hachija i turbo, u biti, kompresor, i to serijski, tip motora 4A-GZE

To je klasični 4A-GE, 16 V, sa kompresorom preko remenice. Serijski oko 160 Ks, sa promjenom remenice oko 180 Ks

Nadalje, postoji i verzija 4A-GE motora sa 20 ventila, 5 po cilindru, silver top i black top, iz novijih Corolla, mislim da su AE 101 i AE 111, snaga oko 160 Ks na 7800 okretaja.

To je od orginalnih Toyota motora šta se ugrađuje ( uz klasični 4A-GE red top iz AE 92 koji je malo konstrukcijski poboljšan i pojačan u odnosu na orginalni blue top iz Hachija)

Također, ugrađuju se i Nissanovi CA18DET i CA20DET uz ozbiljna pojačanja na šasiji.
Mislim da snaga motora u Hachiju ne prelazi oko 250 Ks što u kombinaciji sa vrlo laganom šasijom daje dobar rezultat.
e to je ono sta sam ja mislio rec,dok s 13 ima preko 300-400 konja,govorimo za d1

Kas
19-02-2007, 00:24
Bolje 400 - 500.

Prošle godine, u Silverstoneu, najbolji Europski auto u mislim prvom D1 natjecanju je bila Toyota AE 86 sa CA20DET pud haubom i kako tvrdi vlasnik, 230 KS. Darren McNamara. Prozvan je Herojem D1

Ima negdje filmić na netu.