PDA

View Full Version : Kako na drift u SLO sa ne reg. driftuljom

Marac_kc
08-05-2008, 15:34
Dakle kako nemamo gdje driftat u HR, počeo sam njuškat kako da dođem naj jeftinije u SLO se ne reganim autom, evo solucije!
U gospodarskoj komori treba zatražiti ATA KARNET folmular, to se za cijelu godinu plača oko 500,00 kn + 5,00kn svaki folmular. Folmulara zatražiš koliko puta misliš prelaziti granicu. Dakle ako planiraš ići 10 puta uzmeš 10folmulara, znači još 50,00 kn!
Što je to ATA KARNET? To je dozvola za iznošenje profesionalne opreme iz države, dakle ako vozite jedan BMW 10 kotača, alat, karni s bengom i dizalicu, fino to upišete u folmular, napišete okvirno vrijednost toga cca 1500€, podpišete se, fino to predate na izlazu iz zemlje, carinik poštambilja, na povratku date cariniku strane zemlje, on provjeri jel sve na broju, poštambilja i vozite doma!
Eto tako za svaki izlaz iz zemlje, s tim da taksu od 500,00 kn platite jednom za cijelu godinu.
Ovo je naj jeftiniji naćin, jedino ako voziš auto na prikolici treba ti "E" kategorija!.:bye

Evo i link: http://hgk.biznet.hr/hgk/tekst.php?a=b&page=tekst&id=727

FormatX
08-05-2008, 15:39
oooo pa to je zaaaaakon
cifa je malo paprena, ali ako bi isao van vise od 5x isplati se, da te ne sheve na granici, kao sto mene svaki puta jesu

btw, tko kaze da moras imati "E" kategoriju ako vuces auto na prikolici?

EDIT: hvala za informaciju, stvarno odlican info :bravo:

Marac_kc
08-05-2008, 15:40
Zakon kaže! Ako vučeš prikolicu sa teretom težu od 750kg, treba ti E kategorija, piše ti i u vozačkoj!

Je papreno, no jeftinije je od rege istog vozila, kad bi se recimo napravio neki kalendar drift treninga u SLO, znaš si unaprijed izračunat jel ti se isplati ili ne, ako nebi vozio njihov drift pokal...

FormatX
08-05-2008, 15:56
Zakon kaže! Ako vučeš prikolicu sa teretom težu od 750kg, treba ti E kategorija, piše ti i u vozačkoj!
ne pise tako ;)

pise:

E
Skupovi vozila cija vucna vozila spadaju u kategoriju B, C ili D, a prikljucna su vozila najvece dopustene mase vece od 750kg.

da, znam, to mozes protumaciti na vise nacina, ali uvijek tumacis na nacin na koji ti pase, puno sam puta vukao prikolicu i isao jednom prilikom u sloveniju i nisam imao problema

Marac_kc
08-05-2008, 16:15
Upravo ti to i piše!
Primjer:
Vučno vozilo (B kat) Pajero 2,5td + priključno, prikolica za auto + auto (teže od 750kg) = E kategorija!
Nisi imao problema jer te nisu pitali, da jesu, kod nas bi dobio 2000.oo kn kaznu a u SLO 800.oo €
Da i nesmije ti masa priključnog vozila sa teretom premašiti težinu vučnog vozila!!! Kod nas to ne gledaju, no u EU gledaju i kazna ti je oko 500€

FormatX
08-05-2008, 16:29
Upravo ti to i piše!
Primjer:
Vučno vozilo (B kat) Pajero 2,5td + priključno, prikolica za auto + auto (teže od 750kg) = E kategorija!
Nisi imao problema jer te nisu pitali, da jesu, kod nas bi dobio 2000.oo kn kaznu a u SLO 800.oo €
Da i nesmije ti masa priključnog vozila sa teretom premašiti težinu vučnog vozila!!! Kod nas to ne gledaju, no u EU gledaju i kazna ti je oko 500€

ili masa prikolice ne smije biti veca od 750kg, jer pise masa tog prikljucnog vozila
kad ja to tako objasnim man in blue, do sada je prolazilo :blush:

Marac_kc
08-05-2008, 16:47
A možeš ga cimnut da ne kužiš ili kaj već, ali dopuštena masa, ti znači da teret i prikolica su teži od 750kg, žišku?
Možeš vući praznu prikolicu!!!:lol:

FormatX
08-05-2008, 17:20
A možeš ga cimnut da ne kužiš ili kaj već, ali dopuštena masa, ti znači da teret i prikolica su teži od 750kg, žišku?
Možeš vući praznu prikolicu!!!:lol:

znam ;) do sada radi :blush:

Marac_kc
08-05-2008, 17:41
Ja se izlačim na C kategoriju....:blush:

ZaX
08-05-2008, 20:39
Moj Mercedes 1600kg + alu priksa 400kg (sa naletnom bremzom, to je bitno) + Nissan 1200kg
1600
+400
+1200
------
3200 kg

chaos
08-05-2008, 21:44
Niš ja vas ne kužim! :-\ Zapetljali ste gore nego uni niki Hičkok. ;D

Marac_kc
08-05-2008, 22:13
Bitno da se mi kužimo.....

BeX
08-05-2008, 23:24
ko je taj

PowerNM
08-05-2008, 23:57
šta vi to pričate o švercu paprike iz hrvatske za sloveniju??? ili ????:lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol:
ako znaš zakone i rupe u zakonu možeš svakoga svagdje zajebati na kulturan način bez da poslije bude zajebancije, lalalalalalaaaa

JohnyR
09-05-2008, 08:17
Moj Mercedes 1600kg + alu priksa 400kg (sa naletnom bremzom, to je bitno) + Nissan 1200kg
1600
+400
+1200
------
3200 kg

Po slo zakonima to prolazi, ali ako vama u vozačkoj piše da za prikolicu sa največom dozvoljenom masom preko 750 kg trebaš E, onda trebaš E i basta.

Kod nas je drukčije. Ima dve stvari koje te ograničavaju.

1. ukupna masa kompozicije može biti najviše 3,5 t
2. največa dozvoljena masa prikolice nesmije biti veča od trenutne mase vučnog vozila

S time više manje nesmiješ vozit auto na prikolici bez E ispita, jer odmah kad ukupna prikolice premaši 1750 kg, nesmiješ ju voziti. Čak ju ne bi smio voziti ni praznu.

Kad imaš E, onda može ukupna masa nadmašit 3,5 t, i može bit prikolica teža od vučnog vozila.

Ali na kraju sve to ide na sistem, ako te ustavi herr polizei, i ako se odluči da če te jebat. Večina ljudi to voze bez E.

Pošto smo fest OT.

Debatu oko ATA karnet smo več imali na jednom forumu, i ja sam pitao frenda carinika, i ustvari nema nijednog drugog načina da normalno voziš neregan auto preko granice.

I ja mislim tako vozit auto ka vama, kad složim auto pa na grobnik.

typ_r
12-05-2008, 21:50
Zašto teglit u SLO kad može to i kod nas da se pokaže bez ove frke sa carinom . Evo uskoro event HYDRO.

FormatX
12-05-2008, 22:40
Zašto teglit u SLO kad može to i kod nas da se pokaže bez ove frke sa carinom . Evo uskoro event HYDRO.

tegli se u SLO zato jer su tamo DRIFT takmicenja lijepo organizirana, ekipa je super i uvijek mi je drago otici tamo

i ne mozes mjesati street race event sa bilo kojim drift eventom bilo gdje
to je to :agres:

Marac_kc
12-05-2008, 22:50
Nađi veliki parkplac ili neku bla asvaltiranu površinu, napravi drift meet i mi dovućemo kante....., rađe nego u slo sa brdom papirologije se mučit....