PDA

View Full Version : sezona 2007

Tikky
11-02-2007, 17:07
Dal netko zna, kako će ove godine bit sezona drifta, već je skoro pol drugog mjeseca, pa neki datumi bi se trebali znat, ne bi trebalo to počet radit 5 do 12, da vidim kako vi na to gledate, jer bi se malo morali organizirat, nije lako skupit sponzore i radit na organizaciji u zadnji čas.

Kas
11-02-2007, 21:23
Isto pitanje.

Tom
11-02-2007, 22:04
Sve isto što kaže moj cobra,ali dodao bi još ima li nade za drift u nas?Sve je to nekako mršavo i ne spominje se.Da nije našeg cijenjenog kolege Zax-a,pile bi nam spavale zimski san!Vrijeme je da se pokrene,jer još malo i prvi kvartal godine prošao... ???

ciccio-75
11-02-2007, 22:12
malo nas je koji uopce znamo sto je drift,i nesto malo pokusavamo ga i vozit,
tko je pratio dmc prosle godine,ja sam bio na sva tri(od 4) i primijetio da se skupi publike jedva 100-injak ljudi(i to vecina radi muzicara i stylera)(kad neko drifta ekipa koja gleda me znala pitat,zasto ovaj zanasa auto,sta nebi bio brzi a da manje plese po stazi,i sta takvom rec),nije toliko razvikan ko sr da dodje nekoliko 1000-a ljudi ga gledat,i to mislim da je najveci problem,ali ovaj sad prosli i buduci marof event mozda nesto preokrene u tom pogledu,moji kolege iz ARCCC-a su se razvikali za taj event pa da vidimo sta ce bit,
nadam se samo pozitivnom,po boku i tako dalje

ZaX
12-02-2007, 09:28
Ja sam stavio kalendar na ovaj forum ali ne znam zašto ga drugi ne vide, pa sam ga zato stavio na svoj web site.

http://www.go-drift.com/events.php

LP

ZaX

Tikky
12-02-2007, 14:57
U Sloveniji se zna, u Srbiji se zna, a u Hrvatskoj?? Meni je osobno problem preći granicu s mojim autom.

ciccio-75
12-02-2007, 15:30
U Sloveniji se zna, u Srbiji se zna, a u Hrvatskoj?? Meni je osobno problem preći granicu s mojim autom.
da to i mene interesira,kako se moze prijec granicu s autom na prikolici?

Kas
12-02-2007, 23:53
U Mađarskoj se vjerojatno zna.

Po onome šta sam čuo prošlu godinu, trebali bi imati također 4 eventa i zainteresirani su za HR i dolazak u Marof ali im je potrebna točna i provjerena inf. jer ne dolaze iz Čakovca.

Ozy
13-02-2007, 08:15
koga god sam sreo iz 402sr, na pitanje o dmc sam dobio odgovor "0bodova"

Kas
13-02-2007, 22:01
Znači, ako si samo nešto organiziramo, imat ćemo, ako ne, niš od toga.

Moj prijedlog:

Natjecanje kao natjecanje možda i nije toliko zanimljivo osim za promociju, sponzore itd itd. Da smo se navozili na natjecanjima, nismo ( osim na velesajmu ) moglo se voziti puno više i bolje iskoristiti iznajmljenu stazu ( naravno, tko želi i može )

Napraviti nekoliko eventa u godini, nešto tipa Marof koji je bio, druženje, vožnja, zajebancija, bez ikakve obaveze. Vjerujem da su se svi koji su bili prošli put na Marofu navozili i izguštali pa nebi bilo loše tako nešto ponoviti.

Eventualno, organizirat tako nešto u nekim drugim dijelovima HR ako se nađe prostor.

Slovenci nisu odmah prvu godinu napravili 5 eventa. Počeli su sa jednim, pa opet jednim, pa je prošlu godinu uletio još jedan neplanirano i tak. Bolje organizirati npr. jedno natjecanje godišnje, onak, službeno i nekoliko "treninga".

Naravno, ako je moguće.

ciccio-75
14-02-2007, 13:09
tako je kas,ako si sami ne napravimo nebumo imali nista,ovaj marof 3.03 sta ARCCC organizira,nije neki problem i nesto ze govorilo da se takvi eventi mogu radit 1. mjesecno,sad cemo vidjet sta ce sve ispast na kraju

Tikky
14-02-2007, 14:31
Dobro zboriš Kas!!!!

BeX
18-02-2007, 01:19
402sr 0bodova pa svaka budala zna stisnit gas na ravnom fuck-as to, dobro Kas kaze treba organizirati druzenja bez obveza da svako oguli koliko hoce guma, nije toliko bitno di i kako samo da se vozi istina je da kod nas ima malo prostora za to ali nadje se uvjek nesto
ali za koju godinu drift ce vjerojatno bit popularniji i praceniji od SR, a iako ne bude pa ko da je bitna publika ko ih j... kad ne znaju sta valja
drift najatraktivniji i najzabavniji nacin voznje auticha sigurno
I love it >:D

FormatX
20-02-2007, 21:46
402sr 0bodova pa svaka budala zna stisnit gas na ravnom fuck-as to, dobro Kas kaze treba organizirati druzenja bez obveza da svako oguli koliko hoce guma, nije toliko bitno di i kako samo da se vozi istina je da kod nas ima malo prostora za to ali nadje se uvjek nesto
ali za koju godinu drift ce vjerojatno bit popularniji i praceniji od SR, a iako ne bude pa ko da je bitna publika ko ih j... kad ne znaju sta valja
drift najatraktivniji i najzabavniji nacin voznje auticha sigurno
I love it >:D

nisi skuzio sta je covijek rekao, kad god je sreo i pitao nekoga iz 402, jer oni su prosle godine organizirali DMC, kuis
nije mislio na 402 utrku nego organizaciju

daleko od toga da je drift uzbudljiviji od runa na 402m
no netreba pljuvati niti jedan auto sport, nisam jos vozio ali mislim da je rally puuuuno uzbudljiviji od drifta...taaako daaa nekakati :P

ZaX
08-03-2007, 10:08
Znači, ako si samo nešto organiziramo, imat ćemo, ako ne, niš od toga.

Moj prijedlog:
Napraviti nekoliko eventa u godini, nešto tipa Marof koji je bio, druženje, vožnja, zajebancija, bez ikakve obaveze. Vjerujem da su se svi koji su bili prošli put na Marofu navozili i izguštali pa nebi bilo loše tako nešto ponoviti.

http://drift-hr.com/forum/index.php?topic=89.0

Ja iznajmio stazu, platio 4000kn, skupio sam 10 ljudi do sada * 250kn = 2500kn i u minusu sam 1500kn.
Po novome, od jučer 7.3. zbog neispunjenja obveza organizatora eventa od 3.3. i 4.3. da će ostaviti stazu u prvobitnom stanju moram još ostaviti 1000€ pologa za čišćenje staze koji će mi se vratiti ako ja sve ok izrganiziram. Naravno da tih 1000€ nemam i da ih moram posuditi.

I šta na kraju dobijem od toga? Da se prijave ZaX sa 2 auta da popuni rupu, ozy, fami i mali panj.

Pa baš toliko para nemam da sponzoriram stazu za nas 4 driftera tako da je ovo zadnji put da ja dajem svoje pare, trošim živce na rauša i sl. likove.
Znači ovako, zax organiziraj sve, ne zaradi ništa, izhebi se sa svime i još daj svoje pare iz đepa.

Jedva čekam da netko drugi organizira stazu za drift (ali ne kao prošli vikend da ćekam sat i pol i vozim se 3 kruga), dat ću mu i 400kn za ulaznicu, jer me to još uvijek jeftinije izađe od ovoga što sada radim.

LP

ZaX

Tikky
08-03-2007, 21:22
Krkani stižu, uzet će uz rezervne gume, djelove i metlu jer je znamo držat. Što se tiče organizacije 3-4.3, me ništa ne čudi. :o

Kas
08-03-2007, 23:09
Poslao sam ti na ICQ, što se tiče mene, išao bi, lova nije problem. Vjerovatno ću ići ali ti ne mogu reći 100 %.

Sutra te zovem i javim ti.

ZaX
09-03-2007, 08:59
Poslao sam ti na ICQ, što se tiče mene, išao bi, lova nije problem. Vjerovatno ću ići ali ti ne mogu reći 100 %.

Sutra te zovem i javim ti.

Što se mene tiče idući put ćeš ti dati 4000kn za stazu unaprijed, a ja ću doć i platiti, a možda i neću. Ne mogu reći 100%.
I valjda ću biti osiguran na stazi? I valjda će koštati 200kn?

hrc
09-03-2007, 11:48
Krkani stižu, uzet će uz rezervne gume, djelove i metlu jer je znamo držat. Što se tiče organizacije 3-4.3, me ništa ne čudi. :o

to kume, vidimo se, idem sad na yoyoti staviti racing ovjes, ovako se ljulja ko barka :)

FormatX
09-03-2007, 15:07
stizem drustvo i ja, samo se necu voziti jer nesmjem boostati auto, imam nekih problema tehnicke vrste

matuszewski
09-03-2007, 16:05
Kako se čini, imate puno više (neslužbenih) drift eventa nego kod nas :). I bolje staze! Što se tiče utakmica - kao što je kas rekao, mi smo počeli polako - utakmicu po utakmicu. Prvu godinu 1 službena, onda 2, ove godine več 4 - ako bi imali više staza, bilo bi sigurno više utakmica ... I, da napraviš prvenstvo, trebaš potporu entuzijasta - ni jedan auto savez neče drifta ovako bez veze uključiti, pa neka se onda nadju organizatori - kod nas je trebalo prvo pokazati interes i plan, tek onda se sve formaliziralo. Sreča, da ima par ljudi, koji su se okužili driftom, pa imamo onda dobru potporu (recimo medijsku) ... Problem je i tome, da treba privuči gledatelje (reklama), jer samo oni naprave štimung, kao ljudi u recimo Ledenoj dvorani ;D. Da ne zaboravim na vozače - na utakmici ih ne smije biti recimo samo 10 - to nije zanimljivo. Mora ih biti barem 30, u Njemačkoj ih uvijek ima minimum 50. I još, kod nas su dosad cijelu drift scenu vukla 2, možda 3 vozača - bez njih (utakmice, filmiči, muzika, forum) se ove godine nitko ne bi ozbiljno bavio slovenskom drift prvenstvom ... Nadam se, da če i kod vas uspijeti serija, sa dosta vozača i dobrim sucima (sistemom) ponajprije - iako možda svi jos ne driftaju vrhunsko (svuda je tako), oni vuku seriju i još se usput i sami razvijaju ...

Lp, Mate

hrc
09-03-2007, 20:01
Mozda ima vise drift evenata, nazalost nemamo staze nego samo jednu - stazu, i to onu u Marofu. Micevac (zgb) se preuredjuje u neki poligon sigurne voznje, zasada se nezna dali ce se moci rentat i uopce driftat na njemu. Srecom pa su nam dvije vase staze (mobi i krsko) relativno blizu :)

Cuo sam da je u subotu 03.03. bio drift/trening day na Logatecu. Ako mozes, drugi puta dopisi u kaledar osim natjecanja i raspolozive treninge u slo.

Kod nas "serija" ocito nece uspijeti jer su organizatori DMC-a odustali od toga, a 402streetrace nema toliko interesa kad im tu ne "kaplje" u djep. Ne vidim nikoga osim zax-a i nekolicine nas da bi se upustali u organizaciju necega, jer nam je draze ono drugo, vozit i gustat :) Izgleda da ce na tome i ostati kod nas, barem do doglednog vremena.

matuszewski
10-03-2007, 08:55
Mozda ima vise drift evenata, nazalost nemamo staze nego samo jednu - stazu, i to onu u Marofu. Micevac (zgb) se preuredjuje u neki poligon sigurne voznje, zasada se nezna dali ce se moci rentat i uopce driftat na njemu. Srecom pa su nam dvije vase staze (mobi i krsko) relativno blizu :)

Cuo sam da je u subotu 03.03. bio drift/trening day na Logatecu. Ako mozes, drugi puta dopisi u kaledar osim natjecanja i raspolozive treninge u slo.

Kod nas "serija" ocito nece uspijeti jer su organizatori DMC-a odustali od toga, a 402streetrace nema toliko interesa kad im tu ne "kaplje" u djep. Ne vidim nikoga osim zax-a i nekolicine nas da bi se upustali u organizaciju necega, jer nam je draze ono drugo, vozit i gustat :) Izgleda da ce na tome i ostati kod nas, barem do doglednog vremena.

Do početka prvenstva če biti barem još jedan trening run u logatecu - mislili smo napraviti jedan pravi trening, znači sa sucima, koji če "bodovati" vozače (ali ne kao na utakmici, da se plasiraš na neko mjesto, nego da ti kažu gdje bi recimo gubio poene na utakmici, i kako se boduju neki elementi ...) - pripremit če se staze, koje če sličit na one u prvenstvu (naravno neče biti iste :)). Uglavnom, neče biti utakmica, više gušt, ali ipak u stilu jedne pripreme pred prvenstvom ... Zasada je to još ideja.

Lp, Mate

zeta
19-06-2007, 12:51
Ja bih ovdje nešto rekao ak nije problem... U miholjcu malo ljudi zna šta je drift, došo formatx na motosusret, svi gledaju auto i govore da je odličan a nemaju pojma za šta je, naljepnicu na haubi www.drift-hr.com jedva da je neko vidio... Stavite ovu stranicu na auto na vidljivo mjesto i malo veću, uredite i galeriju na stranici ako je moguće da ljudi vide o čemu se radi. Vidio sam na famijevom aftu www.drift-hr.com, provjerio na netu šta je i evo me s vama...