PDA

View Full Version : DRIFT POLIGON

chaos
28-02-2007, 22:54
Žalosno ali istinito, većinu tehnika vožnje učim i isprobavam na otvorenoj cesti.
Uglavnom je to noću oko 3 sata iza ponoći na sporednim cestama (bogu iza nogu) za koje znam da nisu prometne u te sate.
Detaljno sam proučio svaki dio, osobito one dijelove koji imaju dovoljno mjesta za koliko toliko "sigurna" izletanja, tako da znam na kojem dijelu mogu tražiti limit i gdje imam pravo na pogreške.

Eto, ni uz najbolju volju i trud ne mogu pronaći neki malo veći betonirani ili asfaltirani prazni plac ili parking!

E, sad interesira me gdje vi učite i trenirate driftati i dali imate problema s tim?

mazdadriver
01-03-2007, 12:36
Hungaroring, albert park melbourne i tu i tamo se zaletim do Monaca. Hehe! Mislim da je to svima najveći problem> DI DI DI ???
Nema se di vježbat tu na smrdljivom balkanu!!!

ciccio-75
01-03-2007, 15:44
pa kako nemas gdje trenirat driftat,haha nadjes neki veci parking i malo ze vozikas po njemu i onda nakon nekog vremena ti dodju plavci pravit drustvo ;D

eat dust
01-03-2007, 18:01
Najbolje za trenirati je pista na Zračnoj luci Pleso, nedjeljom navečer kada je manje zračnog prometa upadnete s autom kroz sjeverno-istočnu ogradu i zabava neka počne.

mazdadriver
01-03-2007, 19:57
Nije loše ni na ZET-ovom parkiralištu. Sam kaj su ovi zetovci opaki igrači, po noći driftaju sa busevima i natječu se ko će svoj bus više puta namotat oko stupa.

mrgud
02-03-2007, 03:47
Kad si čovjek neke stvari u životu postavi kao problem onda one takve kasnije i budu... ;)

Nikome od nas nije ništa puno lakše... Na žalost osim ponuđenog dritS 15x15 m parkinga sve ostalo je ilegalno...(a i taj parking je upitno koliko je trebao biti legalan)

Ni Hrc ni Zax nemaju svoje privatne piste ;)

Daklem... hit and run... Uzmite si par zavoja na nekoj zabačenijoj cesti, dva tri parkinga i nemojte se zadržavati dulje od 5-10 min koliko treba da na sebe navućete znatiželjnike...
Ja sam se par dana hvatao ko utopljenik po volanu na nešto širem parkingu... Kasnije si uzmeš neki marker (recimo šaht je ok marker za krugove raditi, boca cole... ). Bitno je ne forsat i ne pokušavat drifteve pri velikim brzinama... pogotovo sa stock- ubijenom ovjesu.

Po parkingu napravim šta hoću (skoro) a drift u 3. sam probao prvi put na Marofu nedavno i završio pjevajuć Livadaaaaa livadaaaaa pokraj staze...

Ne treba kukat već probat nać i dogovorit parking kod nekog ko ima kamione i veliko parkiralište pa organizirati neke treninge...

chaos
02-03-2007, 15:40
mrgud-- Po parkingu napravim šta hoću (skoro) a drift u 3. sam probao prvi put na Marofu nedavno i završio pjevajuć Livadaaaaa livadaaaaa pokraj staze...

Već kad spominješ livadu, probaj driftati na mladoj tek izrasloj djetelini, a onda to probaj u sa 80-100 na sat ;D

zadro_st
02-03-2007, 21:04
Mi iz splita (pogotovo kad kiša padne) imamo par okuka za vježbat ali kad je suho vježbam po gradu kad nema puno prometa uglavnom u ranim jutarnjim satima a kasnije kad ti to postane stil vožnje onda sve to prerasta u cjelodnevni 0-24 trening... O0

mali_panj
03-03-2007, 20:41
jedno od rijesenja je naculit usi i oci, pripremit novcanik i cekat track-dayse gdje
je ispitivanje limita auta posve legano i prihvatljivo

do danas u ovoj godini, takvih eventa je vec bilo 4 komada sto je i vise nego dovoljno da
potrosite 2000 eur guma, benzina, kocnica i slicno

mjesta ima, ali je puno lakse zalit se samom sebi kak je tesko

mrgud
05-03-2007, 00:01
mrgud-- Po parkingu napravim šta hoću (skoro) a drift u 3. sam probao prvi put na Marofu nedavno i završio pjevajuć Livadaaaaa livadaaaaa pokraj staze...

Već kad spominješ livadu, probaj driftati na mladoj tek izrasloj djetelini, a onda to probaj u sa 80-100 na sat ;D

Najbolja je svježe pokošena kentaki blue grass, nekih 3 cm visine ali prije nego padne rosulja... ;)

marino
13-03-2007, 15:50
Ja imam jednu ok lokaciju gdje najcesce nema nikoga.Nikome ne smetam.Postavim si cunjeve i gas.Ako ima zainteresiranih javite se na PM pa se mozemo dogovorit da idemo skupa.

BeX
30-10-2007, 11:50
ee a nama u slavoniji pa tu opce nema zavoja, pa si vi mislite :P
samo treba cekati kisu i svuda se moze, ne trose se gume, potrebna je manja brzina, nema toliko buke, skripe guma, bilo koji parking i to je to

MarioE36
30-10-2007, 16:17
samo treba cekati kisu i svuda se moze, ne trose se gume, potrebna je manja brzina, nema toliko buke, skripe guma, bilo koji parking i to je to

Parking... ne baš budeš imo problema s plavcima (iskustvo) ;D ;D

Mi imamo samo šljivoševce sam da je iscrtat ko neku stazu i .....

chaos
30-10-2007, 17:45
Mi imamo samo šljivoševce sam da je iscrtat ko neku stazu i .....

Marinova ideja sa čunjevima u tom slučaju ne zvuči loše, štoviše ta ideja je nekako najfleksibilnija.

MarioE36
30-10-2007, 22:44
Marinova ideja sa čunjevima u tom slučaju ne zvuči loše, štoviše ta ideja je nekako najfleksibilnija.
[/quote]

Je praktićno ali ako nije velik prostor, mal dosadno jer nema više raznovrsnih zavoja nego oko parr čunjeva

chaos
30-10-2007, 23:49
Je praktićno ali ako nije velik prostor, mal dosadno jer nema više raznovrsnih zavoja nego oko par čunjeva

Pa može se i od malog parkinga napraviti ponešto zanimljivo.
Npr. ako prilaz parkingu ima malo duži zavoj na parkingu možeš postaviti čunjevima jedan manji U zavoj - idealno da vježbaš prolaz potezanjem ručne.

Helicon
31-10-2007, 11:44
Pa moglo bi se kao u Tokolu starim gumama oblikovat staza. :)
http://go-drift.com/slike/gallery12/go-drift.com48G21_2.jpg

ZaX
31-10-2007, 14:22
Pa moglo bi se kao u Tokolu starim gumama oblikovat staza. :)
http://go-drift.com/slike/gallery12/go-drift.com48G21_2.jpg

kakva kola!

Tokol mi je bio jedna od najmilijih staza. Entry speed 92kmph na radaru sa 255 zadnjim gumama. :wow

a112
31-10-2007, 16:14

U mom kraju ima,samo nemam auto koji je slozen niti vozacku :(

Helicon
01-11-2007, 00:28
U mom kraju ima,samo nemam auto koji je slozen niti vozacku :(

I to te kao spriječava da driftaš okolo? :P

>:D

BeX
05-12-2007, 13:59
ovo ja zovem drift poligon :wow

http://www.cs.fiu.edu/~giri/photos/bestpics/leaves2.jpg

Deni
06-12-2007, 15:10